måndag 18 januari 2010

Musik som bär...med rätt puls

I fredags bloggade jag om Whitney Houston . Ni fick också en skön låt att glida fram på under helgen. En bärande låt. Den lyfter. You bet!

Musik är så viktigt. Det kan förändra hela ens sinnesstämning. Verkligen rubba cirklarna.

Under tre år (snart) har jag haft förmånen att undervisa en estetklass i idrott. Redan i åk 7 sattes de på att utföra ett Coopertest. Ett test där man springer 2000 m och sedan mäter man sin kondition efter den tid man sprungit på. Eftersom man utför detta test flera gånger under högstadietiden blir detta en måttstock på din kondition just vid tillfället och också ett av alla forum vi diskuterar vad kondition är utifrån. Gissa om känslorna är blandade inför dessa tester...

Under våren i åk 8 och hösten åk 9 hände det något. Eleverna var mer fokuserade. En del hade varit ute och sprungit lite hemma. Någon pratade om intervallträning. Flera hade börjat springa med musik i öronen. Någon upplevde att det hjälpte för att hålla takten, någon blev på bättre humör. Klart var att tiderna förbättrades och de hade roligare.

På Theta kan du köpa en CD med specialkomponerad instrumentalmusik med anpassad puls på 125 bpm. En hel skiva som kan bära dig fram på promenaden eller bara göra dig gladare. Dessutom medföljer en instruktion för din promenad-träning. Gladare!

2 kommentarer:

  1. Bra presenttips till en promenerande fru.. Men 'Theta' vad är det?
    /Magnus.

    SvaraRadera
  2. www.theta.se Kika in där Mangan! Tror det är så. Musik och sånt!

    SvaraRadera