onsdag 6 januari 2010

En heldag på skidor...

...fick avrunda jullovet för min del.

Vyn från fönstret då vi klev upp idag var sagolik. Det var längesedan man sett så ymnigt med snö. Man fick skotta sig ut kan man säga. Inte så att dörren var igenyrd, men inte långt ifrån... Utrustningen var fixad och inlånad för en skiddag utför backarna i Ulricehamn tillsammans med sköna Göteborgsvänner som hängt med sen vår pluggtid i Karlstad. (Det är jag glad för! Och tacksam!) Termotern visade lite för kallt tyckte jag, men för dagen fanns ingen återvändo.

Väl framme kämpade vi i isande kyla med stela pjäxor. Värmestugan kändes lockande redan innan vi kommit fram till liften. Men vi trängde undan den bekväma tanken, tog en snabb kopp kaffe och njöt. Dagen blev superhärlig. Stela ansikten och tår värmdes frekvent upp av matsäck,värmetuga och goa samtal. Gemytligheten fanns i backen. Vi tog oss en heldag och drabbades av den goa känslan på hemvägen i bilen och väl hemma i det heta badkaret. Välmåendet. Lyckan. Att få vara. Hänga på.

Imorgon är jullovet slut för min del, men lovet har varit riktigt bra. Kanske extra bra tack vare den riktiga vintern. Den gör att man är ute mer och dessutom har man fått en del solljus. Man har sovit gott. Många har umgåtts lite extra i all enkelhet över grillen vid skridkobanan, pulkabacken eller skidspåret. Prima liv. Det stärker. Imorgon börjar vårterminen. Ni hör ju själva. VÅR-terminen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar