fredag 23 oktober 2009

Just nu F.O.U

Socialarbetaren Janet (spelad av Jennifer Brown) känner att själen och musiken är med. Ur filmen Förortsungar.



Förortsungar är filmen som ringat in min vecka. Jag har använt den i undervisningen och så fick den avsluta vardagsveckan här hemma och vara med i fredagsmyset.

Filmen är fri tolkning och nytappning av filmen Rännstensungar. Den handlar om Amina som väntat på uppehållstillstånd i tre år. När hennes morfar dör ställs allt på sin spets och hon får gömma sig hos den piercade och tatuerade hårdrockaren Johan. I den slitna förorten väljer Mirre ut Amina som sin kompis och tillsammans börjar de kämpa för att Amina ska få stanna i Sverige och hos Johan.

Frågor som; Vem är vuxen? Hur ser en vuxen ut? Hur är en riktig familj? Vilka behov ska en förälder tillgodose? och mycket mera ställs du inför.

Jag tycker också att det handlar mycket om hur vi knegar på, gör vårt bästa och ibland känner vi musiken inom oss, just nu. Vi är där närvarande!

Äldste sonen på 9 år gillade filmen mycket! Så också maken, jag och vår 6 -åriga dotter. 3-åringen lekte stundtals med bilbanan, men dansade med till låtarna. Filmen får ligga bland de andra Feel-Good-filmerna!

2 kommentarer: