onsdag 10 februari 2010

Välmående=Hälsa?

Vi har något gemensamt. Du och jag. Alla runt oss. Vi vill må gott. Strävan efter välmåendet är en stark drivkraft. En urkraft kanske... Sedan vad som får oss att må gott, det är väldigt olika. Någon mår väldigt gott av att ge till andra. En annan mår gott av en lång löprunda. För någon räcker det med ett extra hej vid kopieringsmaskinen. Någon tar en snus. Eller ett yogapass.

Jag skulle "gissa" på att det mesta vi mår gott av är också bra för oss. Det kickar igång något i oss som gör oss piggare, mer alerta och mer kraftfulla. Känner man att man fastnar i ett mönster av negativa vanor, så kallade dåliga vanor är det läge att tänka till. Reflektera!

Vi har gemensamma grundläggande behov såsom sömn, mat, närhet, trygghet och fler andra, men sedan kan det vara personligt som bara den vad det är som gör så där gott ända in. Ända in!

Om du lägger till en beprövad och god vana såsom mer rörelse i ditt liv blir det en dominoeffekt. De förökar sig. De goda vanorna. Du vaknar till, blir medveten om dig själv, vill orka mer och jaa, så är det bara att köra på. Lägg till en god vana vetja!

När man läser alla sköna gästbloggar blir detta tydligt. I en ögonblicksbild ger de en glimt av vad de mår väl av. Generöst nog delar de också med sig till dig.

Jag skulle vilja uppmana dig, jaa, just dig att fundera lite på dig själv. Vad mår du gott av? Gör gärna en skön Må gott-lista. Och så gör du det där oftare. Det där goa. Då blir det många goda vanor. Ett skönt välmående och en riktigt god hälsa! Hej på dej!

1 kommentar:

  1. Hej!
    Jag har nyss startat min blogg och skriver om personlig utveckling, meditation, inspiration till välmående och livet i allmänhet. Kika gärna in! :)
    Julia
    ljusalivet.blogg.se

    SvaraRadera