torsdag 8 september 2011

JAFFA-torsdag

Idag har jag varit på Företagshälsovården. Jönköpings Kommuns företagshälsovård. Jag var där för att vara med på en föreläsning i Jaffa. Ett Friskvårdskoncept som vänder sig till Kommunens anställda. Ett Friskvårdskoncept man kan söka.

JAFFA står för: Jönköpings Kommun Arbetar För Friskare Anställda
Mål/Syfte: Att genom olika friskvårdsinsatser bevara och utveckla de friskfaktorer som hos individen bidrar till att öka välbefinnande och hälsa. Därigenom förebygga allvarliga sjukdomar som diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar.

Friskvårdsinsatserna styrs efter det individuella behovet och inleds med ett hälsosamtal och en hälsoprofilbedömning. (Där kommer jag in vid ett par tillfällen...) Friskvården handlar om hela människan och riktas individuellt och personligt till var och en och till hela arbetsplatsen. En fantastisk insats som görs under ett helt år och som sedan utvärderas med statistik osv.

Hildi Svensson som är Friskvårdskonsulent (fd gästbloggare) inledde med orden:

Det är ditt liv -ta väl hand om det
NU-Är Din stund på jorden


Denna dag berördes vi än mer av dessa ord med tanke på Stefan Livs oerhört tragiska bortgång och alltför korta liv. Man blir påmind om att livet är Här och Nu. Bäst att se till att må så gott som möjligt! I stunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar