onsdag 10 augusti 2011

Mammabröd och Susannes Supermussli

Brödlådan gapar tom. Bara tråk-flingor i skafferiet. Regnet öser er. Imorgon drar jobbet igång för min del. Känner för att fylla brödlådan med lite kraft och skafferiet med massor av god energi.Det blir Susannes Supermussli och Mamma-bröd.(Recept på Susannes Supermussli hittar du www.hudoteket.se)
Barnen brukar önska något de börjat kalla Mammabröd. Ett filmjölksbröd vi bakat länge på olika sätt. Gott, saftigt och så kan det varieras oändligt. Ett riktigt bra bröd. Gott! Barnen har via sina tydliga gilla eller ogilla-kommentarer fått inspirera till innehållet. Idag blev det såhär:


Mamma-bröd
5 dl siktat Dinkelmjöl
5 dl Dinkelmjöl fullkorn
1dl vetegroddar
1 dl solrosfrön
1 dl krossade linfrön
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
2,5 dl rågkross
3 msk honung
1 liter A-fil 3%
Lägg gärna i aprikoser, russin eller kanske två rivna morötter. Rivet äpple är också gott att ha i. Någon gång har jag haft i musli. Bara att variera som du vill.
Blanda först det torra.Tillsätt sedan fil och honung. Blanda allt . Fyll i 2 smorda formar. Jag brukar smörja med lite Rapsolja. Baka längst ned i ugnen i cirka 100 minuter. 175 grader.
Det här blir gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar